STEPPER EYEWEAR este un brand cunoscut în lumea optică, atrăgându-și meritele prin dedicarea sa pentru crearea unor ochelari remarcabili prin relația strânsă profesională cu opticienii. Compania a fost fondată în Germania în 1970, o simbiozî între un expert în tehnologia de turnare a plasticului și Hans Stepper un optician.

Hans Stepper s-a născut în decembrie 1935. Tatăl său a fost un optician ce deținea un mic magazin din Stuttgart, Germania. El a devenit ucenic de optician distribuitor. În acest timp, el a arătat un interes deosebit pentru design și crearea de  rame optice, astfel că în 1958 a fost invitat să proiecteze ochelari personalizați în Helsinki, Finlanda.

În 1961 Stepper s-a întors în Germania, și a finalizat cu succes formarea profesională, absolvind ca master optician. Viziunea lui – în loc să urmeze recomandarea tatălui său – a fost  fabricarea de rame din plastic prin turnare prin injecție, în locul metodei tradiționale de tăiere din foi de acetat.

Ramele sale unice au fost o inovație la acea vreme. Erau ca sculptate în jurul feței, comparativ cu plat convențional al ramelor din acea vreme. Cu toate acestea, ramele din plastic nu au fost suficiente pentru a satisface piața mondială –  metalul a devenit materialul în trend începând cu anul 1993 .