FGX International, o companie marca Essilor, este lider mondial în designul și comercializarea de ochelari de lectură fără prescripție medicală și ochelari de soare cu un portofoliu de mărci de ochelari foarte recunoscute, inclusiv Foster Grant®, Sight Station®, Magnivision®, Gargoyles®, Corinne McCormack® și SolarShield®. FGXI deține licențe pentru branduri precum Ironman®, corp Glove®, Disney®, Reebok®, Nine West® și Panama Jack®. Cu sediul în Smithfield, Rhode Island, Statele Unite ale Americii, FGX INTERNATONAL are locații pe întreg globul.

În martie 2010, FGX International a fost achiziționată de Essilor International din Charenton-le-Pont, Franța. Lider mondial în produse optice oftalmice, Essilor International cercetează, dezvoltă, produce și comercializează în întreaga lume o gamă largă de lentile pentru a corecta miopia, hipermetropia, prezbitismul și astigmatismul. Mărcile sale emblematice sunt Varilux®, Crizal®, Essilor®, Definity® și Xperios ™.

În calitate de cel mai mare producător de volum din industria optică, FGX International simte o obligație mai mare pentru a asigura clienților satisfacție 100% . De aceea cu ajutorul unei experimentate și dedicate echipe de service clienți, asigură cumpărătorii că nici un detaliu nu este trecut cu vederea. De asemenea, are un grup comercial dedicat pentru gestionarea afacerilor de cont și de vânzări.

Tehnologia avansată elimină erorile de date costisitoare, crește eficiența lanțului de aprovizionare și ajută  la o mai bună înțelegere a clienților și a creșterii performanței  generale de afaceri.

Viziunea FGX International este aceea că o companie este la fel de bună ca și angajații săi. Astfel, la nivel mondial, FGX a construit o echipă  de neegalat în industria optică, ce oferă viziunea și vocea FGX International